EntropiaForum.comEntropiaForum.com
  EntropiaForum.com
Home Forum Register Gallery Dev Posts Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   EntropiaForum.com > Entropia Universe Info > Technical

Technical Entropia Universe system requirements and technical discussion.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-14-2012, 01:06   #1
Hatchling
BrazukasBZK Inept
 
  Activity Longevity
0/2013/20
 
Posts: 5
Reputation: Inept
Fame: 0 Achievements: 0
Login error!

my game does not connect.
I open it all right, but the login screen I get the message "login error, returne to login or contact suport planet ..."
I've done everything I've been in support, as did the procedures described in helps support ... has opened the doors of the windows firewall and nothing ...
it took me 4 days to download on day and night, dropping ...
I need help immediately please.
Thank awaiting response
BrazukasBZK is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 04-16-2012, 11:00   #2
Dominant
Roni Weak
 
Roni's Avatar
 
  Activity Longevity
0/2014/20
 
Location: Netherlands
Gender: Male Ingame: Male
Avatar Name:
Geronimo Roni Last
Soc: Phoenix Rising Co-op
Posts: 429
Reputation: Weak
Fame: 0 Achievements: 0

Hi! Sorry to hear you have problems here. What might help is posting some specs of your computer and router. And more important, what kind of Operating System you have. As you allready looked at tech support you prolly allready know EU wont run on Mac OS.

If you run XP, make sure you have service pack 3 installed. You might need to download dotnet.framework 4.0 from microsoft and manually install it. This program is needed and not included with XP or any sp of XP.

So post your specs and maybe some techies here can help you out.

Good luck! Roni

Last edited by Roni; 04-16-2012 at 11:01. Reason: spelling
Roni is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 22:58   #3
Hatchling
BrazukasBZK Inept
 
  Activity Longevity
0/2013/20
 
Posts: 5
Reputation: Inept
Fame: 0 Achievements: 0
My PC configurations

the specifications of my PC:

Windows 7 - 64-bit Service Pack 1
Core I3 - 2.70 ghz
3 Gb Ram
500 Gb HD
Intel HD 1GB Graphics

my video card is integrated, but when I downloaded the installer of the game.
he was downloading the game and I managed to play the tutorial perfectly ... however after downloading the full game does not run, says there was an error, and sends back to the loggin or come back later ...
I've tried everything, now I have opened ports on the firewall as required windos support the game but did not help, restarted the PC, deleted cookies, deleted files have macromedia flash player, already reinstalled the game and current patch etc ...
currently I'm deleting the files from folder "dynamic_content" and downloading again.
I await help.
thank you
BrazukasBZK is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 07:59   #4
Guardian
Jennson GreenJennson Green
 
Jennson's Avatar
 
  Activity Longevity
1/2020/20
 
Gender: Male Ingame: Male
Avatar Name:
Jennson Laudi Marakomm
Soc: cK Shadows
Posts: 284
Reputation: Green
Fame: 0 Achievements: 0

Have you tried the repair option of the CL ?
Jennson is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 22:43   #5
Hatchling
BrazukasBZK Inept
 
  Activity Longevity
0/2013/20
 
Posts: 5
Reputation: Inept
Fame: 0 Achievements: 0

Yes, i click in repair, not resolved my problem, i downloaded five clients and not have functioned!!!
BrazukasBZK is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 02:21   #6
Moderator
Serica Weak
 
  Activity Longevity
3/2018/20
 
Location: Australia
Gender: Female Ingame: Female
Avatar Name:
Harena Serica Turbinis
Soc: Antipodean Army
Posts: 519
Reputation: Weak
Fame: 0 Achievements: 0

The system requirements for Entropia are listed at: https://account.entropiauniverse.com/support-faq/technical-issues-1/system-requirements

While I am no tech expert, I don't think that an integrated video card would meet the graphics requirements listed.
Serica is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 07:56   #7
Provider
Meric Poor
 
  Activity Longevity
3/2017/20
 
Location: UK
Soc: Knowing
Posts: 211
Reputation: Poor
Fame: 0 Achievements: 0

Quote:
Originally Posted by Serica View Post
The system requirements for Entropia are listed at: https://account.entropiauniverse.com/support-faq/technical-issues-1/system-requirements

While I am no tech expert, I don't think that an integrated video card would meet the graphics requirements listed.
I would agree with this. The OP doesn't say which Intel chip this is, but many of the 'integrated' Intel chips are poor at the intensive graphics required for most top end games.
Meric is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 03:03   #8
Hatchling
BrazukasBZK Inept
 
  Activity Longevity
0/2013/20
 
Posts: 5
Reputation: Inept
Fame: 0 Achievements: 0

I have other games the end of generation... tip BattleField 3 and Modern Warfire 3... and he's no lag in the game, and graphics medium, what is the entropia no funcioned in my system??
BrazukasBZK is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 12:42   #9
Old
Rabonzo Inept
 
  Activity Longevity
0/2015/20
 
Location: Denmark
Gender: Male Ingame: Male
Avatar Name:
Rabonzo The Earthling
Soc: Silly Underground Family
Posts: 55
Reputation: Inept
Fame: 0 Achievements: 0

Try open "Tools" in Client Loader - Set it to Safe Mode and Clear Shaders Cache for starters.

Also - Your GPU is named something else than just Intel HD, it would have a number on it too like 2500 or 4000.

I read a bit about it, and it seems like games needs to be optimized for it to run "smooth".

This game runs a Crytech 2 engine, it's "harsh" on even good systems.

I run a 3.33 Ghz dualcore with 8 gb ram, SSD and a AMD 6950 2 GB card. My temperature hits around 80-90 degrees avg. in the chassis on this game only, despite I run Skyrim, BF3 etc fluently and near 50-60 standard.

This game EATS your computer out, it's not efficient in any way on that behalf. So if you were to run this, start with the lowest settings avalible and try increase untill it's not playable. Start with the Safe Mode I explained at the start.
Rabonzo is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 23:37   #10
Hatchling
BrazukasBZK Inept
 
  Activity Longevity
0/2013/20
 
Posts: 5
Reputation: Inept
Fame: 0 Achievements: 0

1.24 GB video - Intel HD Graphics number i not have...!
Intel Core I3 - 2.70 Ghz
DirectX 11.1
4 Gb RAM
OS - 7 Home Basic
Direct 3D - D3D Supported
Shader 4.0, Vertex 4.0
I'am visited much of 500 posts for results in this question, i not have solution...!
Sorry my english... my language is portugueze of Brazilian...!
Thanks very much...!
BrazukasBZK is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools


Sponsored Links

Unable to open RSS Feed http://188.114.159.235/api/ubersTotal.asp with error couldn't connect to host, exiting
All times are GMT. The time now is 07:29.


Copyright ©2005 - 2014, EntropiaForum.com.
Entropia Universe is a registered trademark of Mindark PE AB.
All other copyrights and trademarks are property of their respective owners.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

~ Entropia Universe | Entropia Radio | Entropia Wiki | EntropiaLife