EntropiaForum.comEntropiaForum.com
  EntropiaForum.com
Home Forum Register Gallery Dev Posts Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   EntropiaForum.com > Entropia Universe Info > Technical

Technical Entropia Universe system requirements and technical discussion.

Reply
 
LinkBack (1) Thread Tools
Old 11-12-2010, 02:27   #1
Hatchling
RockAndStone Inept
 
  Activity Longevity
0/2020/20
 
Posts: 7
Reputation: Inept
Fame: 0 Achievements: 0
Port for router firewall!!

Dont know if this is the right place to post thread.
But can anyone please tell me what the port adress is for EU. i cant play b4 i get it
RockAndStone is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-12-2010, 12:29   #2
Young
Eman Jakubisko GreenEman Jakubisko Green
 
Eman Jakubisko's Avatar
 
  Activity Longevity
0/2020/20
 
Posts: 24
Reputation: Green
Fame: 0 Achievements: 0

Quote:
Originally Posted by RockAndStone View Post
Dont know if this is the right place to post thread.
But can anyone please tell me what the port adress is for EU. i cant play b4 i get it

dunno, if u want fast results, google it. Or try asking support.
Eman Jakubisko is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 13:35   #3
Young
dandy Greendandy Green
 
  Activity Longevity
0/2020/20
 
Posts: 19
Images: 3
Reputation: Green
Fame: 0 Achievements: 0

Quote:
Originally Posted by RockAndStone View Post
Dont know if this is the right place to post thread.
But can anyone please tell me what the port adress is for EU. i cant play b4 i get it

http://www.planetcalypsoforum.com/fo...-entropia.html

Firewall settings for Entropia
Hi;

I always have my adsl box firewall to block all incoming/out going as the default.

Entropia uses connecting settings from Internet Explorer Connections.
And the game won't run if you use a proxy setting in your Internet Explorer.

Ok ok I don't use Iexplore browser for browsing so no problem there and if you want to use a proxy in your Iexplore then you have to exclude all ip below.(out of topic a bit)

A bit of history:

Server Park Upgrade: IP Address Confirmation

MindArk had published their ips link above of their Server IP.
It was an old thread and I bumped it once and now forgotten.
So I refresh and publish it here for any one who may use it.

Firewall should be a combination of IP address and Port.
If you open ports without restricting IP address; it is like open a door for any one to get in or out as will.

With the combination of IP and Ports; your only let guys you know in or out. Event tho you may infected with an virus you may be protected by your firewall.

If you want to play Entropia at work(not sure you are allowed), make sure these IP and Port number given to your IT Administrator(gl)

If you have a firewall setup; these information is at hand without try and error.

Here is the IPs and Ports I open for my firewall to let Entropia swim thru.

IP:

195.128.241.2 - 195.128.241.8 .... port 80, xx
94.31.61.0 - 94.31.61.63 ............ port 80,30583,30584,20,21
62.93.236.0 - 62.93.236.63 ......... port 80, xx
212.28.216.80 - 212.28.216.95 .... port 80
82.98.226.192 - 82.98.226.255 .... port 80, xx
217.78.36.97 - 217.78.36.101 ..... port 80 (vu/patches)
216.137.37.0 - 216.137.37.255 .... port 80 (Repair Installation from the ClientLoader)
192.121.4.4 ... port 443/35060 (voice chat Ericsson)

Ports:

TCP/UDP:544
TCP:80
TCP:20,21
TCP/UDP:30583 - 30584
TCP/UDP:35060 (voice chat Ericsson)

note about xx: It may use other ports, but currently doesn't show of using any other ports and these ip addresses seem not active or being used at the moment, but they were used in the past.

Hope this information maybe useful.


Cheer


Dandy
dandy is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 23:03   #4
Hatchling
RockAndStone Inept
 
  Activity Longevity
0/2020/20
 
Posts: 7
Reputation: Inept
Fame: 0 Achievements: 0

Quote:
Originally Posted by dandy View Post
http://www.planetcalypsoforum.com/fo...-entropia.html

Firewall settings for Entropia
Hi;

I always have my adsl box firewall to block all incoming/out going as the default.

Entropia uses connecting settings from Internet Explorer Connections.
And the game won't run if you use a proxy setting in your Internet Explorer.

Ok ok I don't use Iexplore browser for browsing so no problem there and if you want to use a proxy in your Iexplore then you have to exclude all ip below.(out of topic a bit)

A bit of history:

Server Park Upgrade: IP Address Confirmation

MindArk had published their ips link above of their Server IP.
It was an old thread and I bumped it once and now forgotten.
So I refresh and publish it here for any one who may use it.

Firewall should be a combination of IP address and Port.
If you open ports without restricting IP address; it is like open a door for any one to get in or out as will.

With the combination of IP and Ports; your only let guys you know in or out. Event tho you may infected with an virus you may be protected by your firewall.

If you want to play Entropia at work(not sure you are allowed), make sure these IP and Port number given to your IT Administrator(gl)

If you have a firewall setup; these information is at hand without try and error.

Here is the IPs and Ports I open for my firewall to let Entropia swim thru.

IP:

195.128.241.2 - 195.128.241.8 .... port 80, xx
94.31.61.0 - 94.31.61.63 ............ port 80,30583,30584,20,21
62.93.236.0 - 62.93.236.63 ......... port 80, xx
212.28.216.80 - 212.28.216.95 .... port 80
82.98.226.192 - 82.98.226.255 .... port 80, xx
217.78.36.97 - 217.78.36.101 ..... port 80 (vu/patches)
216.137.37.0 - 216.137.37.255 .... port 80 (Repair Installation from the ClientLoader)
192.121.4.4 ... port 443/35060 (voice chat Ericsson)

Ports:

TCP/UDP:544
TCP:80
TCP:20,21
TCP/UDP:30583 - 30584
TCP/UDP:35060 (voice chat Ericsson)

note about xx: It may use other ports, but currently doesn't show of using any other ports and these ip addresses seem not active or being used at the moment, but they were used in the past.

Hope this information maybe useful.


Cheer


Dandy
Hey

Thank you so mutch for this information. Truth is i never open ports before and got to admit i realy have realy sucky computer skills. Dont realy know how to add the ports to my router firewall, i have a thomson st780. i know have to get into the router but not how to type in the ports corectly. Sorry for this but if you could help me i would be realy greatfull.
RockAndStone is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 00:54   #5
Hatchling
RockAndStone Inept
 
  Activity Longevity
0/2020/20
 
Posts: 7
Reputation: Inept
Fame: 0 Achievements: 0

Iwe tried to add it like this, but i still cant log in :/

Game or Application Definition
A game or application is made of one or more TCP/UDP port ranges. Each incoming port range can be translated into a different internal (local network) port range. Port ranges can be statically assigned to devices or dynamically assigned using an outgoing trigger.



Protocol Port Range Translate To ... Trigger Protocol Trigger Port



TCP 544 - 544 544 - 544 - -


UDP 544 - 544 544 - 544 - -


TCP 80 - 80 80 - 80 - -


TCP 20 - 21 20 - 21 - -


TCP 30583 - 30584 30583 - 30584 - -


UDP 30583 - 30584 30583 - 30584 - -


This is one game aplication
RockAndStone is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 12:22   #6
Young
dandy Greendandy Green
 
  Activity Longevity
0/2020/20
 
Posts: 19
Images: 3
Reputation: Green
Fame: 0 Achievements: 0

Quote:
Originally Posted by RockAndStone View Post
Iwe tried to add it like this, but i still cant log in :/

Game or Application Definition
A game or application is made of one or more TCP/UDP port ranges. Each incoming port range can be translated into a different internal (local network) port range. Port ranges can be statically assigned to devices or dynamically assigned using an outgoing trigger.



Protocol Port Range Translate To ... Trigger Protocol Trigger Port



TCP 544 - 544 544 - 544 - -


UDP 544 - 544 544 - 544 - -


TCP 80 - 80 80 - 80 - -


TCP 20 - 21 20 - 21 - -


TCP 30583 - 30584 30583 - 30584 - -


UDP 30583 - 30584 30583 - 30584 - -


This is one game aplication
Event I confused reading the manual: http://www.speedtouch.nl/docs/ST780sip_UserGuide.pdf



If I am not mistaken, all you have to do is adding all the ports in Trigger Port field.

You can learn firewall by looking into other games' rules that already in your firewall.

Post a couple of games settings like Delta Force/Call of Duty may help others to figure out.

I can't help you much because I don't have this box.


cheer


dandy
dandy is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 13:37   #7
Guardian
Jenny ferr GreenJenny ferr Green
 
Jenny ferr's Avatar
 
  Activity Longevity
1/2020/20
 
Location: Sweden
Gender: Male Ingame: Female
Avatar Name:
Jennifer Jenny ferr
Soc: Modified Perception
Posts: 257
Images: 17
Reputation: Green
Fame: 24 Achievements: 2

Ignore, useless page now

Last edited by Jenny ferr; 11-13-2010 at 17:15.
Jenny ferr is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 15:18   #8
Hatchling
RockAndStone Inept
 
  Activity Longevity
0/2020/20
 
Posts: 7
Reputation: Inept
Fame: 0 Achievements: 0

Quote:
Originally Posted by dandy View Post
Event I confused reading the manual: http://www.speedtouch.nl/docs/ST780sip_UserGuide.pdf



If I am not mistaken, all you have to do is adding all the ports in Trigger Port field.

You can learn firewall by looking into other games' rules that already in your firewall.

Post a couple of games settings like Delta Force/Call of Duty may help others to figure out.

I can't help you much because I don't have this box.


cheer


dandy
Ty for trying, iwe done all that realy, iwe done it the same way any other ports are made, and aplied them and everything. but still wont work.
thomson relay sux lol!!
seems like iwe did it the right way, but still wont work.

Portforward costs money to buy, and entropia aint on there either :/

But as i said, ty so mutch for trying helping me out, im realy gretfull guys
RockAndStone is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 17:00   #9
Old
Vin_Gunman_xXx GreenVin_Gunman_xXx Green
 
  Activity Longevity
0/2020/20
 
Location: Germany
Gender: Male Ingame: Male
Avatar Name:
Vin Gunman xXx
Soc: WildD3amons Academy
Posts: 59
Reputation: Green
Fame: 0 Achievements: 0

Hmm, maybe you should post what actually your problem is. You've asked for the ports and said, it didnt work. But what exactly didnt work ? On which place you cant connect ? Are you sure its blamed on your router ?
Vin_Gunman_xXx is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 17:15   #10
Guardian
Jenny ferr GreenJenny ferr Green
 
Jenny ferr's Avatar
 
  Activity Longevity
1/2020/20
 
Location: Sweden
Gender: Male Ingame: Female
Avatar Name:
Jennifer Jenny ferr
Soc: Modified Perception
Posts: 257
Images: 17
Reputation: Green
Fame: 24 Achievements: 2

hmm so they changed their webpage

used to be guides on how to do it on all those routers
Jenny ferr is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.entropiaforum.com/forum/technical/198244-port-router-firewall.html
Posted By For Type Date
Info.co.uk - router firewall setup - www.Info.co.uk This thread Refback 12-04-2010 16:23

Sponsored Links


All times are GMT. The time now is 06:57.


Copyright ©2005 - 2014, EntropiaForum.com.
Entropia Universe is a registered trademark of Mindark PE AB.
All other copyrights and trademarks are property of their respective owners.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

~ Entropia Universe | Entropia Radio | Entropia Wiki | EntropiaLife